Gh5 vs GH5s – O comparatie amanuntita!

Panasonic GH5 este una dintre cele mai performante camere video disponibile, dar este o camera hibrida care isi doreste sa placa si o multime de fotografii. Deci, ce fel de cameră ar putea fi dacă ar fi fost focalizată doar pe filmarea video? GH5S este produsul inginerilor Panasonic care se luptă cu această întrebare. Iată o defalcare a ceea ce sa schimbat de la GH5 în căutarea unei camere video chiar mai puternice.

Lumină slabă ..

Noul senzor are un design cu câștig dublu, despre care Panasonic se referă la tehnologia „Dual Native ISO„. Senzorul utilizează două circuite separate de citire – unul care maximizează intervalul dinamic la ISO mai mic și unul care maximizează performanța zgomotului (la costul intervalului dinamic). Primul este utilizat de la ISO 160-640, camera trece la cea de-a doua la ISO 800, permițând o performanță ISO mai bună decât standardul GH5.

Am văzut această tehnologie înainte, dar nu am văzut anterior opțiunea prezentă pe GH5S, care permite camerei să fie blocată într-unul din modurile sale (și să limiteze opțiunile ISO disponibile). Nu suntem în întregime siguri de ce ar trebui să beneficieze acest lucru.

Rețineți că, în timp ce Panasonic se referă la setările ISO „Native” de 400 și 2500, aceasta este o terminologie destul de luminată de videografie, care nu ar trebui să fie confundată cu conceptul ISO de bază.

DCI 4K la 60 / 50p – Gh5 vs GH5s

GH5 este capabil să captureze UHD 4K 60p / 50p, dar captura DCI atinge maxim 24p. Nu atât pe GH5S: este capabil de 60p, 50p, 30p și 25p DCI, precum și 24p. Datorită acestui senzor cu aspect multiplu, unghiul de vedere al lui GH5S atunci când capturați materialul DCI ar trebui să fie, de asemenea, mult mai amplu.

Fără stabilizare

Stabilizarea bazată pe senzori a camerei a dispărut, ceea ce poate apărea la suprafață ca o decizie ciudată, dar face multă sens pentru pro-video-shooterii care lucrează adesea cu propriile lor platforme și ansambluri stabilizate. Designul senzorului plutitor utilizat de sistemul de stabilizare al lui GH5 poate interacționa cu ansamblurile chiar și atunci când este oprit, eliminându-l astfel, rezolvă în întregime problema. Este un alt apel clar pentru pro-video-shooter-ul, mai degrabă decât un shooter de fotografii, care caută o soluție ocazională de „alergare și pistol”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here