Am privit in viitor la World of Samsung 2024

0
4

Wolrd of Samsung 2024

#neataaaa ..

2023 a fost anul in care Inteligenta Artificiala a devenit mainstream, a fost anul in care majoritatea peroanelor ce au auzit vreodata de AI, au ajuns sa vada de ce lucruri este in stare aceasta tehnologie.

In mod special noi, cei ce testam si prezentam produse si gadget-uri din lumea tehnologiei am fost mai uimiti atat in mod pozitiv cat si in unele moduri mai putin pozitive de ce poate aceasta tehnologie aduce cu ea. Insa din moment ce eu sunt omul care priveste tot timpul partea buna inaintea celei mai putin bune, aleg sa ma concentrez doar pe pozitiv cand vine vorba despre AI si „mama” ce mai pozitive am vazut in produsele noi dezvaluite de Samsung.

De la TV-uri 8K, OLED si mai mici si mai imense, la cuptoare cu microune Wi-Fi, la masini de spalat rufe si vase cu integrari AI, aspiratore si robotei, ajungi sa te intrebi ce poate face AI-ul in toate aceste electrocasnice. Cel putin eu m-am intrebat va dati seama si am primit si raspuns. Dupa cum am povestit in video-ul pe care la-m facut cu intraga experienta de la eveniment, sunt PLACUT surprins de directia in care mergem si de modul in care Samsung a integrat AI-ul in noile lor produse.

Frigiderele sunt CHEIA.

Noile frigidere side-by-side vin cu o camera in mijlocul lor, deasupra usilor. Ce face acea camera ? pai e tare atenta non-stop la ce pui si iei din frigider, in modul ala stie cand urmeaza sa expire alimentele stocate in interior, si inainte cu ceva vreme, cu o zi doua, iti spune printr-o notificare pe ecaranul imens al side-by-side-ului ca urmeaza sa expire sugerandu-ti simultan si o groaza de retete pe care sa le prepari cu acele alimente daca tu consideri ca ti-e pofta de ele 😀

Cum stie asta ?

Dupa cum mentionam mai sus, este foarte atent si te „vede” cand pui alimentul respectiv in frigider, foloseste un food database global, o baza de date unde sunt trecute toate termenele de expirare ale muuuuultor alimente si bazat pe informatiile din acea baza de date stie cat timp are un aliment pana ajunge la data de expirare. Aici insa exista o paranteza, daca tu ai cumparat o cutie de lapte care e in magazin de o saptamana, frigiderul nu stie asta si va trebuii tu sa ii spui in momentul in care pui laptele in frigider iar atunci el stie ca mai are o saptamana si expira. Foarte important pentru mine, find omul care uita ce pune in spatele frigiderului in sertare pana trebuie sa le dau la catel :)))

Face toata treaba asta prin AI .. Iar pe langa asta in momentul in care selectezi o reteta frigiderul ii spune plitei cat trbeuie sa gateasca acele alimente din reteta, ii spune spalatorului de vase ce program sa aleaga pentru a spala vasele folosite in acea reteta, este o intreaga nebunie, un intreg ecosistem in momentul in care ai toate electrocasnicele de la Smasung si pot comunica intre ele. Mergem inainte intr-o zona infricosatoare si interesanta in acelasi timp 😀

Mai sunt lucruri precum aspiratoare care stiu la ce viteza si cat sa aspire bazat pe senzori si AI, aspiratori roboti si tot felul de gadget-uri de care crezi ca nu ai nevoie pana le incerci si „nu mai poti” traii fara ele :)) ..

Am discutat mai multe in video-ul de pe youtube de mai sus, sau da click aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here